Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boruzs István nyilatkozik

2011.05.31

Mit gondolsz milyen most a csapat?

Véleményem szerint egy csapatot kétféle képen lehet értékelni. Az egyik, hogy milyen képességű játékosok alkotják, a másik, hogy a csapattagok, hogy tudnak együtt játszani, hogyan illeszkedni egy rendszerbe és szerkezetbe. Keretünket alkotó labdarúgók terén a megye II. osztályú bajnokságban véleményem szerint „dobogósak” vagyunk. Fiatal, tehetséges és képzett labdarúgók, néhány rutinos, tapasztalt csapattaggal kiegészülve remek állományt alkotnak Biharnagybajomban. Ami hiányérzetemet jelenti a csapattal kapcsolatban, hogy nincs kiforrott játékunk. Keveset tudjuk birtokolni a labdát, pedig olyan középpályásaink vannak, akik hatékonyan képesek a labdaszerzésre. Az ezt követő láncszemnél érzek hiányt, hogy nem tudjuk ezt kellő képen megbecsülni. „Ívelgetős” fociból ebben az osztályban sem lehet megélni. Így az „eladott” labdákkal a saját kapunkat veszélyeztetjük legtöbbször. A védelmünk stabil, jó kapussal, a középpályássor viszont várakozáson alul teljesít és idén úgy vélem csupán egy csatárunk találta meg a góllövő cipőjét. Összegezve megfelelő állomány több rutinnal és összeszokottsággal még többre lesz hivatott.


Milyen a felkészülés a mérkőzésekre?

Mivel amatőr labdarúgásról beszélünk, amelyből nem lehet megélni így mindenki próbálja az életét úgy alakítani, hogy stabil munkahellyel rendelkezzen, illetve akadnak többen, akik még tanulmányaikat folytatják. A mai felgyorsult világban egyre több fronton teljesítenek az emberek és egyre több elfoglaltsággal jár. Ebbe a szűkös és szoros programba kell beiktatni a labdarúgást. Az edzésre járás idejétől függ a részvételi arány, az hogy hányan tudnak részt venni azon, ami persze befolyásolja az edzésmunkát. Mindezek miatt kevesen tudnak rendszeresen részt venni az edzéseken, amelyek meg is látszódnak egy-egy mérkőzésen. Szerencsére a meccsen való részvétel megfelelő, a hétvégi mérkőzések fontosak a játékosoknak. Az alacsony edzésre járást pedig nem magyarázhatjuk azzal, hogy más egyesületek sem edzenek többet. Nekünk ez magunk miatt, a csapatért, csapattársakért és a szurkolókért kell tennünk, hogy megfelelően álljunk hozzá a bajomi focihoz.

 

Elégedett vagy az eddigi eredményekkel?

Van hiányérzetem az eddigi eredmények miatt. Sajnos a legtöbb vereségünk úgy született, hogy mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Legtöbbször nem az ellenfél nőtt fölénk, hanem mi teljesítettünk mélyen a tudásunk alatt, ezért voltak a rosszabb eredmények. Ahhoz, hogy ez másképp legyen, a fejekben kell rendet tenni. Ha úgy játszunk, ahogy edzőnk kéri, s a megfelelően állunk a meccsekhez, akkor minden csapat ellen győzelmi esélyekkel lépünk fel. Ha ez hiányos, a rosszabb eredmény nem meglepő. Ősszel remek sorozatunk volt, tavasszal is voltak bravúros győzelmünk vagy pontszerzésünk. Többre vagyunk hivatottak, mondom azt, hogy a dobogón állunk, ami a tavalyi szezonhoz képest nagy előre lépés. Évről évre fejlődnünk kell.

 

Szerinted hányadik helyen fogunk végezni?

Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, ha nem így tesszük, akkor az a kárunkra válik. Minden meccsen győzelmi szándékkal és céllal lépünk fel. Ha a tudásunk szerint játszunk, megfelelő hozzáállással, amihez párosul egy kis szerencse, akkor mind a hátralévő három meccsünket meg fogjuk nyerni. Hogy ez hányadik helyre elég? Nem tudom, a számolgatást meghagyom másoknak. Mint mondtam, csak a következő meccsel érdemes foglalkozni.

 

Mi lesz a következő szezonban?

Előbb egy őszi, majd egy tavaszi „félszezon”. Viccet félre téve ez a szezon még tart, fontos meccseink vannak hátra, arra koncentrál csapatunk. Abban viszont reménykedem, hogy jövőre is érdemes lesz kijárni a bajomi csapat meccseire.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.