Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biharnagybajom- Blondy Fc Esztár

2010.08.16

Hazai pályán fogadtuk a tavalyi bajnokságban a Déli csoportot megnyerő Blondy Fc Esztár csapatát. Az előző idénybeli helyezések alapján a tisztes helytállás lett volna célkitűzés, azonban nyáron nagyon elszántan edzettek Popovicsék, hogy idén legalább egy erős közép- , esetleg egy élmezőnyhöz tartozó csapatot láthasson a közönség. Ehhez viszont le kellett győzni első ellenfelünket.

15.00-kor kezdődött az ifik mérkőzése, ahol tavaly nagy ellenfél volt a két gárda. Azonban U19-es csapatunk mondhatni teljesen kicserélődött, néhány edzésük volt eddig. Sajnos most még nem tudták megállítani az esztári támadásokat, gólt pedig nem sikerült szerezniük, így 0-8-as félidő után 0-15 lett a vége. Mindezek ellenére minden dícséret megilleti őket, ha keményen dolgoznak akkor meglesz a gyümölcse.

A felnőtt mérkőzés 17.00-kor kezdődött még mindig nagy melegben( a 2 félidő felénél ivószünet is volt)

Lelkes 100-150 fő gyűlt össze, hogy buzdítsa csapatunkat, akik az 1. félidőben tetszetős focit játszva, remek akciókat vezetve és gólokat rúgva (2) Czibi Zsolti révén 2-1-re vezettek. Több támadást vezettünk, tartottuk a labdát és helyzeteket alakítottunk ki. Ellenfelünk egy általunk elvégzett szöglet után lekontrázott, amiből egyenlítettek, de Zsolti távoli lövésével, valamint Oláh Gergő bravúrjának köszönhetően előnnyel ment a csapat az öltözőbe.

A 2. félidő azonban a tavalyi csapatot hozta vissza nekünk, akik megzavarodtak és rövid idő alatt egyéni és sorozatos hibákat követően 4-2-es hátrányba kerültek. Dan Laci ekkor már több cserejátékost is a pályára küldött akik mentálisan átlendítették a csapatot és nem adták fel a harcot. Vass András (cerka) 16-ról leadott fejesgóljával előbb szépített majd egy szép akció után a fiatalabbik Popovics Pisti góljával már ki is egyenlített. Nem is kellett sokat várni a következő eseményre. Ekkor már az esztáriak kapkodták a fejüket, hogy mi történik még, amikor Kiss Gabi passza után megint Pisti következett, aki higgadtan elküldte védőjét egy testcsellel majd a hálóba lőtte a labdát. 5-4 ide. Ekkor már nagyobb említésre méltó esemény nem történt, nyögvenyelősen de nyertünk az első meccsen. Jövőhéten megyünk Nagyrábéra, ahol tavasszal küzdelmes döntetlent értünk el.

Biharnagybajom-Blondy-Esztár 5-4 (2-1)
100 néző, vezette: Kertész F. (Papp J., Erdei I. T.).
Biharnagybajom: Oláh – Homoki, Máté I., Boruzs N., Szőllősi P. (Kiss S.), Gál P. (Kiss G.), Popovics, Somogyi L. (Kovács), Szvára (ifj. Popovics), Czibi Zs., Kovács G. (Vass A.). Edző: Dan László.
Blondy-Esztár: Cseh T. – Pellei, Góz J., Tóth V., Alimán J., Vass V., Kádár B., Papp A., Kovács P., Ajtai R. (Kónya), Farkas J. Edző: Gere Csaba. Gól: Czibi (2), ifj. Popovics (2), Vass, illetve Alimán (2), Pellei, Kónya. Jók: mindenki, illetve Alimán, Farkas, Kovács. Ifi: 0-15.
Dan László :– Megjártuk a mennyet és a poklot, ez nem volt semmi, gratulálok a csapatnak.
Gere Csaba: – Cseresor nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, hiába vezettünk nem bírtuk erővel, a cseresor pedig nem vette fel a versenyt a hazaiakkal, gratulálok a bajomi csapatnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.